Uyuşmazlık Davaları Hangi Mahkemede Açılır?

Uyuşmazlık Davaları 

Uyuşmazlık davaları adli ve idari yargı arasında oluşan sorunların çözümlenmesi için açılmaktadır. İki yargı arasında oluşan uyuşmazlık sorunları incelenirken davaya yönelik hükümlerde incelenir. Görev uyuşmazlığı, hüküm uyuşmazlığı ve benzeri durumlarda olası sonuçlar için uyuşmazlık davaları açılması gereklidir.
Uyuşmazlık Davaları Hangi Mahkemede Açılır?
Uyuşmazlık Mahkemeleri
Herhangi davanın esas durumunun çözümlenmesiyle görevli mahkemenin davayı tespit etmemiş olmaması ya da farklı mahkemelerde çelişkili kararların çıkması sonucu çelişkili hallerde çıkan uyuşmazlığın giderilmesi adına sürdürülen davalardır. Kişiler arası herhangi bir sebepten doğan uyuşmazlığın oluşması halinde İstanbul Avukatı`na başvurmak akıllıca olacaktır. Çünkü bu konuda en etkin ve olumlu geçmişe sahip oldukları bilinir. Ayrıca davanın sorunsuz bir şekilde çözümlenmesi açısından son derece gereklidir. 

İstanbul Avukatı 

Gün geçtikçe artış gösteren hukuk davaları Türkiye kapsamında en yoğun İstanbul şehrinde görülmektedir. Gerek uyuşmazlık sorunları gerekse boşanma davalarına yönelik yoğun rağbet olduğu bilinmektedir. İşlemlerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan İstanbul Avukatı 6 dava kategorisinde de hizmet vermektedir. Dava kategorileri ise şöyle sıralanmaktadır. 
Uyuşmazlık davaları 
Boşanma davaları 
Velayet davaları 
Hukuk davaları 
Ceza davaları 
İş hukuku davaları 
Yukarıda sıralanan davalar İstanbul Avukatı`nın müvekkillerine yönelik sürdürdüğü davalar içinde yer almaktadır. Hukuk kapsamında bir davanın hızlı sonuçlanması için gerekli arabuluculuk hizmetinden de yararlanılması gereklidir. Bu yüzden devam eden veya yeni başlayan davalar için İstanbul Avukatı bu konuda da yardımcı olmaktadır.
İstanbul Avukatı
İstanbul Avukatı

Bizimle İletişime Geçin!

Hukukun bütün alanlarına etkin bir şekilde savunmalar yapan İstanbul Avukatı farkını ortaya koymaya devam ediyor. Müvvekillerin bütün yargı konusundaki sorunlarını hızlı bir şekilde sonuca bağlayan İstanbul Avukatı ile siz de sonuca ulaşın. İletişim bilgilerinden bize ulaşabilir, danışmanlık alabilir ya da büromuza gelerek bizimle direkt olarak diyalog kurabilirsiniz. Problem varsa mutlaka çözümü de vardır.

7 yorum

  1. benim dosyam aynı yargı çevresinde olmasına rağmen kim se yargılama yapmadı 1 yıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yetki uyuşmazlığı vardır hemşire hanım.

      Sil
  2. iyi de yetki uyuşmazlığının çözüm süresi 1 yıl olur mu? belki beraat alacak. ne diye 1 yıl boşuna yatsın cezaevinde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen yüce türk mahkemelerinin adaletine güvenmiyor musun?

      Sil
  3. geç gelen adalet adalet değildir

    YanıtlaSil
  4. Özellikle adli yargıda bu sorun büyük. Hızlandırmak gerekiyor

    YanıtlaSil
advertise
hukukistanbul.gen.tr