İstanbul Avukatı: Dava Kazandırır

İş Hukuku Davaları 

İş hukuku davaları, tazminat, tespit veya uyuşmazlıklar kapsamında açılan dava türleridir. Çeşitli anlaşmazlıklar beraberinde öncelikle uzlaşmaya gidilmektedir. Bu esnada arabuluculuk hizmetinden faydalanılması da mümkün olup davanın akışını hızlandırmaktadır. Uzlaşma sağlanamamış ise bu durumda işçinin hakkını aramak amaçlı iş mahkemesine başvuru yapacağı bilinmektedir. Çalışma hayatından doğan anlaşmazlık kapsamında SGK ödemeleriyle ilgili sorunlarda mahkemede görülmektedir. 

İş mahkemesinin baktığı iş hukuku davaları, iş mahkemesinin bulunmadığı yerlerde Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülmektedir. 2018 yılına kadar işçilerin işverenlerle yaşadığı sorunları mahkemeye taşıma hali çok sık görülen bir durumdu. Fakat 2018 yılında çıkarılan arabuluculuk hizmeti sayesinde birçok iş hukuku davası mahkemeye taşınmadan sonlanabilmektedir. Kişiler arası anlaşmazlık veya uyuşmazlık durumunun çözüme kavuşmasıyla iki tarafta zarar görmüyor. Davanın işleyişi açısından ve bekleme süresi oluşmaması için mahkeme tarafından öneriliyor. 

İstanbul Avukatı: Dava Kazandırır

İstanbul Avukatı 

Hukuk kategorisinde yer alan dava türlerine yönelik İstanbul Avukatı ile işbirliği içine girmek son derece mantıklıdır. Özellikle iş hukuku kapsamına giren ayrıntılı dava sürecinde size yardımcı olabilecek en etkin kişinin İstanbul Avukatı olduğunu söylemeliyiz. Genel bakımdan bir davanın kazanılmasını sağlayan yöntemler başında iyi bir avukat seçimi ve planlı dava yönetimi gelmektedir. Her ikisini de sağlayan İstanbul avukatı her tülü hukuk davasına bakmaktadır. Bu sayede farklı hukuk sorununuz olsa dahi planlı bir şekilde çözüme kavuşturacaktır.


Eko Analiz  Ekip Analiz

4 yorum

  1. İş hukuku davaları, tazminat, tespit veya uyuşmazlıklar kapsamında açılan dava türleridir. Çeşitli anlaşmazlıklar beraberinde öncelikle uzlaşmaya gidilmektedir. Bu esnada arabuluculuk hizmetinden faydalanılması da mümkün olup davanın akışını hızlandırmaktadır. Uzlaşma sağlanamamış ise bu durumda işçinin hakkını aramak amaçlı iş mahkemesine başvuru yapacağı bilinmektedir. Çalışma hayatından doğan anlaşmazlık kapsamında SGK ödemeleriyle ilgili sorunlarda mahkemede görülmektedir.

    YanıtlaSil
  2. iş hukuku alanında firmanızdan destek almak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. yazınızı beğendim. seo uyumlu olmuş

    YanıtlaSil
  4. Kazandırmazsaniz paramı iade edecek misiniz?

    YanıtlaSil
advertise
hukukistanbul.gen.tr