Kıdem Tazminatı Örnek Hesaplaması

Kıdem Tazminatı Örnek Hesaplaması için sözleşme yok ise işçinin en az 1 yıl süre ile iş yerinde çalışıyor olması gerekir. Eğer süreli bir iş sözleşmesi var ise bu sürenin 1 yıldan az olmaması gerekir. Aynı zamanda işçinin kullanacağı izin de 1 yıllık süre içerisine dahil edilmektedir. Kıdem tazminatının miktarının belirlenmesinde önemli olan süredir.

Hesaplama yapılırken de süreli ve süresiz iş sözleşmeleri veya kısmi veya tam zamanlı çalışma süreleri tüm süre içerisine hesaba katılmalıdır. Kıdem tazminatında zamanaşımı süresi 5 yıldır. Ayrıca kıdem tazminatı tazminatının hak edildiği tarihten itibaren başlamaktadır.

Kıdem Tazminatı Örnek Hesaplaması

(Beş) 5 Yıllık Kıdem Tazminatı Ne Kadardır?

5 yıllık kıdem tazminatı hesaplaması için işçinin son aldığı aylık brüt aylık ücreti gerekir. İşten ayrılma ve iş giriş tarihleri de tazminatın tam hesaplanabilmesi adına önemlidir. Kıdem tazminatı içerisinde ayrıca 5 yıl boyunca alınmış olan yemek, yol, yakacak veya diğer yardımlar da ilave edilebilmektedir.

20 Yıllık Kıdem Tazminatı Hesaplaması Nasıl Olur?

20 yıllık kıdem tazminatı hesaplaması için işçinin aynı iş yerinde çalıştığı süre baz alınarak hesaplama yapılabilmektedir. Kıdem tazminatı tavanı hesaplamak için işçinin 20 yılık süresi ve aylık brüt maaşı ile diğer aldığı yardımlar da ilave edilerek hesaplanabilmektedir. 20 yıllık kıdem tazminatı alabilmek için işçinin sözleşmesinin haklı nedenlerle ve işçi tarafından fesih edilmesi ya da işveren tarafından işten çıkartılması gerekmektedir. 

Yorum Gönder

advertise
hukukistanbul.gen.tr