İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması

İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması 2022 yılı itibari ile artış gösteren asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Kıdem tazminatı iş yerinde 1 yıl boyunca çalışan kişilerin ayrılmaları dahilinde iş verenin ödemek zorunda kaldığı tazminattır. İşten çıkartılan işçinin bir de ihbar tazminatı hakkı doğmaktadır. İşçinin işten çıkartılması neticesinde kıdem ve ihbar tazminatı dışında fazla mesai ücretleri de işçinin kazanmış olduğu ücretler içerisinde yer alır.

İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması

İşten Atılan İşçinin İhbar Kıdem Tazminatı

İşten atılan bir işçinin ihbar ve kıdem tazminatı kazanmış olduğu ve iş verenin ödemek zorunda olduğu haklardandır. Kıdem tazminatı işçiler için en önemli haklardan biridir. İhbar tazminatı ise aslında hem işçiyi hem de işvereni koruma altına alır. İhbar tazimatı işçinin çalışmış olduğu seneye veya süreye göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak kıdem tazminatı alabilmesi için işçinin en az 1 yıl ve üzerinde aynı iş yerinde çalışıyor olması gerekmektedir. 

10 Yıllık İşçi Kıdem İhbar Tazminatı Hesaplama

10 yıllık işçi kıdem ihbar tazminatı hesaplama için işçinin işe giriş ve çıkış tarihlerinin net olarak bilinmesi önemlidir. 2022 yılı itibari ile bir yıllık çalışma süresini doldurmuş olan işçiler için kıdem tazminatı tavan ücreti 10.596 TL olarak belirlenmiştir. 10 yıllık işçi de kıdem tazminat hesaplama programları üzerinden işe giriş ve çıkış tarihlerini girerek net olarak 2022 yılı itibari ile alacağı kıdem tazminatı tutarını öğrenebilmektedir. 


Yorum Gönder

advertise
hukukistanbul.gen.tr